Strada Viesparilor, nr. 19, etaj 2,  sector 2, București, România +4 021 312 62 10 +4 031 405 02 75 office@cnrr.ro Inscrie-te la newsletter-ul CNRR!

Documentar

by CNRR
in Slider
on 24 Septembrie, 2012

One World Romania

CNRR adopta un documentar in cadrul festivalului de film documentar si drepturile omului One World Romania

Festivalul internațional de documentar și drepturile omului One World Romania revine in perioada 21-27 martie la Bucuresti, cu cea de-a noua ediție. Aceasta ediție va va aduce in atentie 60 de filme documentare – proaspete, pline de emotie, presarate pe alocuri cu cinism si cruzime, dar și cu doze mari de empatie și umor.Filmele din cadrul One World Romania 2016 sunt impartite in noua sectiuni tematice – "Cabinetul de criza al Europei", "Valiza de refugiati", "Focus: Orientul Apropiat", "Drepturi si strambe", "Ochiul vanat al dragostei noastre", "Traim ca sa muncim?", "Dinolo de camasa de forta", "Delicatessen" si "Kinedok" si vor fi proiectate la Cinema Eforie, Cinema Union, Cinema Elvire Popesco si Hollywood Multiplex (Vitan).

Ca in fiecare an, One World Romania reia initiativa "Adopta un Documentar" prin care promoveaza cauze ce tin de incalcarea drepturilor omului cu sprijinul organizatiilor non-guvernamentale.  Ca in fiecare an, One World Romania reia initiativa "Adopta un Documentar" prin care promoveaza cauze ce tin de incalcarea drepturilor omului cu sprijinul organizatiilor non-guvernamentale. Consiliul National Roman pentru Refugiati s-a alaturat initiativei adoptand filmul "Logbook_Serbistan” din sectiunea "Valiza cu refugiati".  

Logbook_Serbistan (trailer AICI | descriere AICI)


Serbia se confrunta zilnic cu zeci de cazuri de refugiati din Siria, Afganistan, Somalia, sau Ghana. Docu-drama semnata de Želimir Žilnik, scrisa in colaborare cu protagonistii filmului, urmareste viata imigrantilor ilegali si a azilantilor gazduiti in centre de refugiati din Serbia in urma unor evadari dramatice din tarile de origine, coplesite de razboi si saracie. Filmul are vitalitate, umor si muzica, in incercarea de a-si face personajele credibile la nivel individual, dincolo de eticheta colectiva de victime.
Program proiectii: joi 24 martie, 20:30, Cinema Elvire Popesco & sambata 26 martie, 16:00, Cinema Eforie
 
Fiecare proiectie va fi urmata de o discutie cu publicul.
Va asteptam in cinematografe  pentru un tratament cu filme documentare pentru diverse afectiuni colective ale societatii in care traim!

Accesări: 8191
facebook_page_plugin