Strada Viesparilor, nr. 19, etaj 2,  sector 2, București, România +4 021 312 62 10 +4 031 405 02 75 office@cnrr.ro Consiliul National Roman pentru Refugiati

Ajutor pentru Ucraina

by CNRR
on 08 Martie, 2022
Accesări: 2932

 

În contextul crizei umanitare generate de conflictul din Ucraina, au intrat pe teritoriul României peste 250.000 de persoane, multe dintre acestea fiind în nevoie de asistenţă şi consiliere. Consilierii CNRR sunt prezenţi la toate punctele de trecere a frontierei dinspre Ucraina şi Republica Moldova, noi fiind, în unele cazuri, singura organizaţie care furnizează informare şi consiliere juridică la faţa locului.

 

În acelaşi timp, suntem prezenţi în toate Centrele Regionale pentru Solicitanţi de Azil din România, unde consiliem persoanele care cer protecţia statului român în ceea ce priveşte procedura de azil.

 

Nevoile persoanelor strămutate din Ucraina sunt incredibil de diverse, iar call center-ul CNRR a fost pentru mai bine de 1000 de persoane locul unde şi-au găsit răspunsul la întrebări legate de accesul pe teritoriul României şi drepturile pe care le au aici. Răspundem la telefoane 24/24, 7 zile pe săptămână, la următoarele numere de telefon: 0040 730 073 170 sau 0040 721 206 926.

 

Pentru a ajunge la un public cât mai larg, am contribuit la crearea platformei Dopomoha.ro alături de Code4Romania, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Agenţia ONU pentru Refugiaţi şi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie. Dopomoha (Ajutor în limba ucraineană) este o platformă web de informare și sprijin pentru persoanele din Ucraina care vor să solicite ajutor României în perioada de grea încercare prin care trec acum. Pe această platformă vor găsi informații despre procedura de intrare în țară, procedura de azil în România, care sunt drepturile și obligațiile lor și ce resurse pot accesa în tot timpul pe care îl petrec pe teritoriul României. Dopomoha este disponibilă în limbile română, ucraineană, engleză și rusă și poate fi accesată prin browser de pe orice dispozitiv. 

 

Peste 10000 de pliante în limba ucraineană privind procedura de azil au fost deja distribuite către „hotspot”-urile de la graniţă şi către Centre Regionale de Proceduri şi Cazare pentru Solicitanţi de Azil de la nivel naţional.

 

Am informat constant publicul şi în legătură cu ceea se întâmplă în Ucraina. Cercetătorii din Departamentul de Informaţii din Ţara de Origine CNRR au elaborat o fişă de ţară care permite oricui să înţeleagă contextul din  Ucraina, precum şi o serie de compilaţii de informaţii din ţara de origine privind situaţia de securitate şi umanitară de acolo. Toate materialele pot fi accesate pe Portalul de Informaţii din Ţara de Origine.

 

Nu în ultimul rând, CNRR a fost implicat în numeroase acţiuni de coordonare, alături de Coaliţia pentru Drepturile Migranţilor şi Refugiaţilor (CDMiR), dar şi în cadrul grupurilor organizate de către autorităţile statului, în special de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

 

Toate acestea nu ar fi fost posibile fără sprijinul Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR România), Inspectoratului General pentru Imigrări şi programului Active Citizens Fund România şi fără susţinerea fiecăruia dintre voi! 💙

 

Dacă vrei să ne ajuți, donațiile către CNRR se pot face:

În  RON -  cont RO96 RZBR 0000 0600 0965 9768 - Raiffeisen BANK, Ag. Victoria

În EUR- cont RO53 RZBR 0000 0600 0428 3832 - Raiffeisen BANK, Ag. Victoria

Beneficiar: Fundaţia Consiliul Naţional Român pentru Refugiaţi

CIF: 11345129

Detalii tranzacţie: Sustinere activitate CNRR

 

 

 

 

facebook_page_plugin