Strada Viesparilor, nr. 19, etaj 2,  sector 2, București, România +4 021 312 62 10 +4 031 405 02 75 office@cnrr.ro Consiliul National Roman pentru Refugiati

by CNRR
on 25 August, 2021
Accesări: 399

Asociația ANAIS cu sprijinul CNRR implementează proiectul

"Facilitarea accesului femeilor refugiate şi solicitante de azil la informare și servicii medicale specializate privind prevenirea si depistarea precoce a cancerului mamar și cervical”

Obiectivul proiectului este de a facilita accesul a 20 de femei refugiate și solicitante de azil cu reședința în București-Ilfov la investigații privind depistarea precoce a cancerului mamar și cervical și la informații avizate despre aceste diagnostice.

Până în luna octombrie vom organiza 4 sesiuni de informare cu privire la sănătatea femeilor cu accent pe cancerul mamar și cervical. Sesiunile de informare sunt susținute de specialiști (medic generalist și moașă) cu asigurarea traducerii.

În completarea sesiunilor de informare facilităm accesul participantelor la investigații de screening privind depistarea precoce a cancerului mamar și cervical (exemplu: ecografie bilaterală sâni, mamografie, test Babeş-Papanicolau).

Pentru mai multe informații ne puteți contacta prin una dintre mijloacele de mai jos:
 
Telefon: 0736380879
Email: contact@asociatia-anais.ro
by CNRR
on 14 Februarie, 2021
Accesări: 2668
by CNRR
on 08 Februarie, 2021
Accesări: 2362

CNRR caută facilitatori comunitari !

 

Organizația noastră caută doi facilitatori comunitari vorbitori de limba arabă, respectiv limba farsi care își vor desfășura activitatea în cadrul proiectului Advocacy pentru integrarea refugiaților, finanțat de Agenția ONU pentru refugiați – Reprezentanța în România.

Ce fac facilitatorii comunitari?

  1. Menţin legătura și mediază relația refugiaţilor cu CNRR;
  2. Este consultat la planificarea activităților de advocacy și de asistenţă acordată refugiatilor;
  3. Ajuta CNRR-ul să aplice chestionare cu privire la situația refugiaților, în limita prevederilor legale referitoare la colectarea și procesarea datelor personale. 
  4. Pot participa la activități umanitare organizate de CNRR sau în parteneriat cu alte organizatii (spre exemplu, distribuirea de donatii, activitati extracuriculare, etc); 

Ce condiții trebuie să îndeplinească facilitatorii comunitari?

  1. Să vorbească limba română și/sau limba engleză precum și limba arabă, respectiv limba farsi. Cunoaşterea altor limbi folosite în comunitate reprezintă un plus.
  2. Să fie familiarizaţi cu problemele comunității.
  3. Să aibă disponibilitatea de a se deplasa/a contacta periodic membrii comunitatii. 
  4. Să aibă cunoștințe de bază cu privire la drepturile și obligațiile persoanelor cu protecție internațională în România precum și la serviciile publice pe care aceștia le pot accesa.
  5. Să fie o persoană de încredere, recunoscuta de comunitate în ceea ce privește respectarea confidențialității informațiilor precum și a gratuității serviciilor prestate prin proiect.
  6. Să aibă abilități de comunicare/să fie sociabili/receptivi și atenti la nevoile comunității.

Persoanele interesate care au colaborat anterior cu CNRR sau cu alte organizații non-guvernamentale din domeniul azilului sunt încurajate să aplice. 

Ce fel de contract vom încheia și pentru ce durata? 

Persoanele selectate vor încheia un contract de prestări servicii, valabil pentru o perioadă de două luni, cu posibilitatea de prelungire, în funcție de nevoi și rezultatele activității desfășurate. 

Facilitatorul comunitar își va organiza programul de lucru în mod flexbil și în funcție de nevoile comunității si programul CNRR. Timpul estimativ de lucru este de 40 de ore/lună. 

Cum și până când pot aplica?

Trimite-ne CV-ul și un text (maxim ½ pagină) prin care ne explici de ce vrei să lucrezi ca facilitator comunitar, la adresa office@cnrr.ro până la data 21.02.2021.

Persoanele pre-selectate vor fi invitate să participe la un interviu. Rezultatul selecției va fi comunicat până la data de 25.02.2021.

Când voi începe activitatea?

Cei doi facilitatori comunitari selectați vor începe activitatea la data de 01.03.2021. 

Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne contactați la numerele de telefon 021 312 62 10 sau 0730 073 170, sau să ne scrieți la adresa office@cnrr.ro.

Despre Noi

Fundatia Consiliul National Roman pentru Refugiati (CNRR) este o organizatie non-guvernamentala infiintata in anul 1998 cu statut de utilitate publica din anul 2003.
Misiunea CNRR este de a promova si apara prin toate mijloacele legale drepturile omului in general si drepturile migrantilor, refugiatilor si ale solicitantilor de azil in special.

Stiri recente

Facebook

facebook_page_plugin